fbpx
Oldal kiválasztása

A Windows 7 támogatása lejárt!

Idén január 13-án a Windows 7 operációs rendszer támogatása végleg megszűnt, a Microsoft nem nyújt segítséget, nem küld frissítéseket és javításokat hozzá. 

  • De vajon ez mit is jelent a gyakorlatban?
  • Mire kell felkészülniük azoknak, akik még nem váltottak? 
  • Milyen kockázatoknak vannak kitéve? 
  • Érintheti ez egy vállalkozás mindennapjait?
  • Mi lehet a megoldás?

Tel.: 06-96-828-089
Email: hello@hello-it.hu
Címünk: 9200 Mosonmagyaróvár, Szekeres Richárd u. 15. fsz. 1.

Frissítések, udpate-ek? Miről is van szó pontosan?

A támogatás megszűnése után, az operációs rendszer továbbra is futtatja az eddig is használt programokat, lehet vele internetezni, szöveget szerkeszteni stb., azonban a biztonsági-, és egyéb frissítések, amelyek eddig, láthatatlanul, a háttérben beérkeztek a gépünkre, most már nem lesznek elérhetők. Ezek a Windows Update-ek rendkívül hasznosak, hiszen folyamatos védettséget jelentenek a káros programokkal, illegális behatolókkal szemben. Valahogy úgy kell elképzelni, hogy fejlesztők az operációs rendszert állandóan tesztelik, és az újabb problémákhoz vagy a felmerülő igényekhez igazodva egyfajta megoldáscsomagot készítenek. Így tudják erősíteni számítógépünk védőhálóját, valamint biztosítják, hogy mindig a legújabb verzió legyen elérhető a legtöbb Microsoft programból is.

Mit jelent a gyakorlatban, ha nincs támogatás, frissítés a Windows 7-hez?

Mint az ismeretes, idén január 13-án véglegesen megszüntetett minden támogatást a Microsoft a Windows 7 operációs rendszeréhez, vagyis nincsen további fejlesztői segítség, nincsen védelem, nincsen semmilyen garancia arra, hogy a rendszerünk hosszútávon stabil marad. A tűzfal sajnos idővel elavul, könnyedén külső behatolók áldozataivá válhatnak adataink és mentéseink, melyeket Windows 7-es gépen tárolunk. További gondot jelenthet, hogy újabb, modernebb hardverek, külső perifériák már illesztőprogramok ellenére sem lesznek kompatibilisek, tehát nem fogjuk tudni telepíteni őket. Ugyanez igaz a hétköznapokban használt Office programokra is, egy frissebb verzió installálása sajnos nem lesz működőképes ezen az elavult rendszeren.

Mit lehet tenni, ha még mindig Windows 7 van a gépünkön?

Azok számára, akik jelenleg is még Windows 7-et futtatnak, sajnos időszerű továbblépni, szakemberhez fordulni és némi segítséget kérni egy újabb rendszer telepítéséhez és a meglévő adataik mentéséhez. Minden egyes nappal csak nő annak a veszélye, hogy már nem fog megvédeni bennünket semmilyen külső támadásról, vírustól és a Windows 7-hez jelenleg telepített külső perifériáink ideje is lassan lejár, meghibásodásuk esetén egy újabb gyártmány gyakorlatilag használhatatlan lesz. Számlázási időszakban, egy nyomtató hiánya pedig komoly ügyviteli fennakadást okozhat bármilyen vállalkozásnak. Érdemes mielőbb váltani, hiszen egy tönkrement hardver esetén, ha újabbra szeretnénk cserélni – illesztőprogram hiányában -, sajnos akár napokra is leállhat az egész munkafolyamat, amely idő-, és pénzkiesést jelenthet cégünk számára.

Windows 10 re való ingyenes frissítés végetért!

A Windows 10 ingyenes frissítési ajánlata 2016. július 29-én lejárt. A Windows 10 beszerzéséhez meg kell vásárolnia egy új eszközt vagy – ha rendelkezik kompatibilis PC-vel – megvásárolhatja a szoftvert teljes verzióját a már meglévő eszköze frissítéséhez. Azt javasoljuk, hogy ne telepítsen Windows 10-et egy régebbi eszközre, mivel néhány Windows 7-eszköz nem kompatibilis a Windows 10-zel, vagy csak korlátozott funkcionalitással biztosítja a felhőélményt.

forrás: Microsoft.com

Azonban Nekünk van ingyenes megoldásunk!

A Microsoft hagyott egy kiskaput, amit kihasználva 2020-ban is lehetőség nyillik Windows 7-ről Windows 10-re átállni “ingyenesen”.  Így ha most hozzánk hozod gépedet frissíteni Windows 7-ről Windows 10-re akkor csak a munkadíjat számolunk fel. Ami készüléktől függ, ugyanakkor átlagosan 15.000 Ft-tal számolhatsz. 

Sőt most még a takarítást és a hűtésoptimalizálást is ajándékba adjuk. Továbbá egy 5.000 Ft-os kuppont is adunk, amit számítógéped vagy notebookod gyorsítására használhatsz fel.


  • Ajándék tisztítás
  • Ajándék hűtés optimalizálás
  • 5.000 Ft notebook gyorsításra

“Pc-et vittem szervizbe. Kedves fogadtatás, megértették a problémán a géppel kapcsolatban. Rövid határidőn belül elkészült. Kiváló ár. Köszönöm.”

Richárd Eőry

Nagyon patent lett a gépem! Rövid idő alatt elkészült,szerintem az ár is rendben van. 

Horváth László